ABD Hazine Bakanlığından yaptırım açıklaması!

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Donald Trump'ın yayımladığı Başkanlık Kararnamesi ile getirilen yaptırımların ayrıntılarına yönelik bir açıklamada bulundu. 

GÜNDEM 15.10.2019, 08:47
ABD Hazine Bakanlığından yaptırım açıklaması!

ABD Hazine Bakanlığının açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yaptırım listesine dâhil edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu bakanlıkların ve yetkililerin yaptırım listesine alınması, Türk hükümetinin bölgede barış, güvenlik ve istikrarı daha da bozmaya yönelik eylemlerinin bir sonucudur. Türk hükümeti yetkilileri ile kurumlarına, gerekli görüldükçe başka yaptırımlar getirmeye hazırız." ifadeleri kullanıldı. 

ABD'deki mal varlıkları donduruldu 

Bakanlığın açıklamasına göre, Akar, Soylu ve Dönmez kara listeye alındı, ABD'deki mal varlıkları donduruldu ve bu bakanlarla ABD'nin ya da ABD ile bağlantılı kurum ve kişilerin işlem yapmasına yasak getirildi.

Açıklamada, "Türk hükümetinin eylemleri masum sivilleri tehlikeye atıyor ve DAEŞ'in mağlup edilmesine yönelik mücadeleye zarar verilmesi de dahil olmak üzere bölgeyi istikrarsızlaştırıyor." denildi.

Yaptırım uygulanan bakan ve bakanlıklarla bağlantılı işlem yapan yabancı kurumların da yaptırımlara tabi olabileceği kaydedildi.

Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "ABD, Türk güçlerinin şiddeti artırması, masum sivilleri tehlikeye atılması ve bölgenin istikrarsızlaştırılmasından Türk hükümetini sorumlu tutuyor." ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)