ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Kongre üyelerinden Türkiye'ye teşekkür!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri için teşekkür etti.

GÜNDEM 03.05.2020, 09:32
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Kongre üyelerinden Türkiye'ye teşekkür!

Yenitip koronavirüsün vurduğu ABD'de Dışişleri Bakanı Pompeo yaptığı açıklamada, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye minnettarız. Türkiye'nin destekleri, dünyanın dört bir tarafında Kovid-19 ile mücadelede iyi işler çıkaran Amerikan şirketlerine yardımcı oluyor. Bu durumu beraber atlatacak ve hiç olmadığı kadar güçlü çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Temsilciler Meclisi vekilleri de Twitter'dan yaptıkları açıklamayla Türkiye'ye teşekkür ettiler.

Cumhuriyetçi Vekil Alex Mooney, Türkiye'nin yardımlarını iyi niyetli ve dayanışmacı olarak tanımlarken, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye bu kritik zamanlarda gösterdiği müttefiklikten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Temsilciler Meclisi Türk Dostluk Grubu üyesi olan Steve Chabot da benzer bir açıklama yaparak, "Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelede ön saflarımızda görev yapan sağlıkçılarımızın korunması için bu haftada iki kez yaptığı bağışlar için teşekkür ederim. Cömertliğin için teşekkürler Türkiye." yorumunu yaptı.

Türk halkına şükranlarını sunan Demokrat Vekil Alcee Hasting ise, Türkiye'nin yaptığı yardımları takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Güney Karolina Vekili Joe Wilson da yaptığı yazılı açıklamada, "ABD-Türkiye ilişkilerine odaklanan Türk Dostluk Grubu Başkan Vekili olarak, NATO müttefikimiz Türkiye'nin cömertliğine minnettarım. Büyükelçi Serdar Kılıç'ın başarıyla temsil ettiği değerli Türkiye. Beraber çalışarak, Türk ve Amerikan halkını Wuhan virüsünden koruyacağız."yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)