ABD'den Türkiye'ye S-400 uyarısı

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa ve NATO’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Winternitz, Türkiye’nin S-400 alımının F-35 açısından "kabul edilemez riskler" taşıdığını söyledi.

GÜNDEM 07.06.2019, 09:00
ABD'den Türkiye'ye S-400 uyarısı

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa ve NATO’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Andrew Winternitz, Türkiye’nin S-400 alımının F-35 açısından "kabul edilemez riskler" taşıdığını öne sürerek, Ankara’nın bu alımdan vazgeçmesini umduklarını belirtti.

Washington merkezli Foreign Policy düşünce kurulu ile Avrupa Birliğinin (AB) Washington’da gerçekleştirdiği "Transatlantik Güvenlik İşbirliğinin Geleceği" başlıklı forumunda konuştu.

"RADAR SİSTEMLERİ RUS ORDUSUNA BİLGİ VEREBİLİR"

Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini almasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Winternitz, "Türkiye’nin S-400 alması kabul edilemez bir risk teşkil edecek, çünkü radar sistemleri Rus ordusuna beşinci nesil en üst kalite uçağımız F-35 hakkında hassas bilgileri sağlayabilir. Bize göre bu konudaki kaygılarımızı azaltacak bir önlem yok." ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin bu konuda Ankara ile görüşmelere devam ettiğini kaydeden Winternitz, "Bu alım, Türkiye’nin NATO’ya olan bağlılığı ile uyuşmamaktadır." dedi.

Türkiye'nin S-400'leri alması halinde ABD’nin ne yapacağı sorusuna yanıt vermekten kaçınan Winternitz, "Rusya’dan S-400'leri kabul etmeyeceklerini umuyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)