ABD'den toplanan yardımlar, THY'nin kargo uçağıyla yurda taşınıyor

ABD'den yapılan deprem yardımları, THY'nin kargo uçağıyla aynı gün içinde Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, "Bir günden daha az bir sürede 35 ton yardım malzemesi toplandı. New Jersey eyaletinde bir depo tahsis edildi. Yardım malzemeleri buraya teslim edilebilir." dedi.

GÜNDEM 09.02.2023, 08:54 Hakan Öksüz
ABD'den toplanan yardımlar, THY'nin kargo uçağıyla yurda taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler, dünya kamuoyunda da yankı uyandırdı. Dünyanın pek çok ülkesinden Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri gönderildi. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin organize edilen yardım kampanyasında çok sayıda malzeme toplandı. 

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin takibinde tasnif edilen yardımlar, paketleniyor ve THY ekiplerine veriliyor. ABD'den Türkiye'ye uçuşlar yapan THY, aynı gün içinde yardım malzemelerini ülkeye getiriyor.

Yardım malzemeleri "ADANA" adlı uçağa yüklendi

THY'nin TK 08 Washington-İstanbul seferini yapacak uçağı, ABD'nin Virginia eyaletindeki Dulles Havalimanı'nda görüntülendi. Personeller, bağış malzemelerini uçağa yükledi. Bağış malzemelerinin yüklendiği Boeing 777-300 ER tipi uçağın adının "ADANA" olması dikkat çekti. 

Yetkililere göre son iki günde sadece Dulles Havalimanı'ndan kalkan uçaklarla 10 ton yardım malzemesi taşındı. Yapılan bağışların miktarının yolcu uçaklarının taşıma kapasitesini aşması üzerine bir kargo uçağı tahsis edildi.

Reyhan Özgür: "Yardım malzemeleri New Jersey eyaletindeki depoya teslim edilebilir"

Yardım malzemelerinin toplandığı uçağın kakışı öncesi New York John F. Kennedy (JFK) Havalimanı'nda konuşan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, "Bir günden daha az bir sürede 35 ton yardım malzemesi toplandı. Bu malzemeler 92 paletten oluşuyor. Yardım malzemeleri, New Jersey eyaletindeki depoya teslim edilebilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)