ABD'den mektup: Türk halkının cömertliğinden memnunuz!

ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanları, gönderilen iki tıbbi yardım paketi dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür ettikleri mektupta, "Türk halkının cömertliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz ve NATO müttefikleri olarak Türkiye ve ABD'nin bu krizi ve ortaklığımızda karşı karşıya kaldığımız diğer birçok ortak sınamalarda omuz omuza durması oldukça önemlidir." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 05.05.2020, 10:05 05.05.2020, 10:08
ABD'den mektup: Türk halkının cömertliğinden memnunuz!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında diğer ülkelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ABD'ye iki kez uçak gönderdi. ABD'ye gönderilen yardımlar arasında yüz koruyucu, maske, göz koruyucu, siperlik, tulum, N95 maske ve dezenfektandan meydana gelen tıbbi yardım malzemeleri yer aldı.

ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanları, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a bir mektup yollayarak, gönderilen tıbbi yardım malzemeleri için teşekkürlerini sundu. 

Mektupta, Steve Cohen, Gerald Connolly Steve Cabots ve Joe Wilson'ın imzaları yer aldı. 

"Türk halkının cömertliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz"

ABD'de 67 bin kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği hatırlatılan mektupta, şu ifadeler kullanıldı:

"Bildiğiniz üzere, hastalığı azaltmanın önemli bir kısmı, ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının korumaktır ki hastaları tedavi etmeye devam ederken koronavirüs onlara bulaşmasın ve onlar da virüsü yaymasın. Sizin ülkenizin gönderdiği 500 bin cerrahi maske, 34 bin 500 tulum, 2 bin 500 diğer koruyucu malzeme ve yüzlerce galonluk dezenfektan, bu sağlık çalışanlarını korumamıza yardımcı olacaktır. Türk halkının cömertliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz ve NATO müttefikleri olarak Türkiye ve ABD'nin bu krizi ve ortaklığımızda karşı karşıya kaldığımız diğer birçok ortak sınamalarda omuz omuza durması oldukça önemlidir."

Yorumlar (0)