ABD'den çarpıcı iddia: "Rusya, Suriyeli savaşçıları topluyor"

Rusya’nın, Ukrayna'ya savaşmaya götürmek amacıyla şehir savaşlarını daha önce tecrübe etmiş bazı Suriyeli yabancı savaşçıları topladığı öne sürüldü.

GÜNDEM 07.03.2022, 11:28 07.03.2022, 11:31
ABD'den çarpıcı iddia: "Rusya, Suriyeli savaşçıları topluyor"

Amerikan Wall Street Journal isimli gazetesi, ismi açıklanmayan üst düzey birtakım Amerikalı yetkilileri kaynak gösterdiği haberinde, Ukrayna'daki savaşın gidişatı kapsamında Moskova yönetiminin yeni yöntemler için arayışta olduğunu yazdı.

Rusya, Suriyeli savaşçıları topluyor

Konuyu gazeteye değerlendiren 4 ABD'li, Kiev başta olmak üzere Ukrayna'da şehir savaşlarının yaşanması olasılığının artması sonrasında yabancı savaşçı götürmek amacıyla Rusya'nın Suriye'den bu kişileri topladığını öne sürdü.

Haberde, Suriye'de yaşanan şehir savaşlarında daha önceden tecrübeli yabancı savaşçıların Rusya tarafından, Kiev odaklı olmak üzere topladığı ve belirli bir maaş karşılığında ve sınırlı bir süre için bu kişilere sözleşme önerdiği belirtildi.

ABD'li yetkililer, bu süreçte şu ana kadar kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı veya bunların Ukrayna’ya ne zaman gönderileceği gibi ayrıntıların ise net olmadığını aktardı.

Ukrayna lideri Zelenskiy ise farklı devletlerden 16 binden fazla yabancı savaşçının Ukrayna için savaşmak amacıyla başvuruda bulunduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)