ABD cephesi, Putin’in hedefini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da Zelenskiy yönetimini devirmek için uğraşacağına inandığını ifade etti.

GÜNDEM 25.02.2022, 09:24 25.02.2022, 13:51
ABD cephesi, Putin’in hedefini açıkladı

Bir röportaj veren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya ilişkin askeri müdahalesini ve Biden yönetiminin yaptırımlarını yorumladı.

Putin’in hedefi; “Zelenskiy yönetimini devirmek”

ABD’nin, Rusya’ya yönelik yaptırımlarının etkili olmasını beklediklerini ifade eden Blinken, "Rusya'nın en önemli 10 finansal şirketini ve banka varlıklarının yüzde 80'ini burada hedef aldık. Çok ağır etkileri olmasını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Blinken, Rus kuvvetlerinin Kiev'i hedef almaya başladığını ve şehrin doğusu, güneyi ve kuzeyinden bir kuşatma harekatının yapıldığını belirtti fakat 24 saat içinde şehrin düşebileceği değerlendirmeleri için şimdilik bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

Blinken, "Ukrayna'da Putin’in, yönetimi devirmeye çalıştığını düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya "Bunu deneyeceğine ikna oldum” sözleriyle cevap verdi.

Rusya lideri Putin'e doğrudan yaptırım konusunun da masada olduğunu ifade eden Blinken, Putin'in Ukrayna'nın ardından bir NATO ülkesine saldırması halinde 5. Madde'nin devreye gireceğini aktardı.

Yorumlar (0)