ABD Büyükelçisi, mozaiklere bakmaya geldi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi David Satterfield, restorasyon ve yenileme çalışmalarını kontrol etmek üzere Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ziyaret etti. 

GÜNDEM 30.07.2020, 14:24
ABD Büyükelçisi, mozaiklere bakmaya geldi!

Ayasofya, 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu'nun iptal edilmesi üzerine cami statüsüne yeniden kavuşmuş, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi" adını almıştı. Burada ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınmıştı. 

Öte yandan, mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağı ise tartışma konusu olmuştu. Namaz vakitlerinde mozaik ve fresklerin perde sistemi ile kapatılmasına karar verilmişti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi David Satterfield, yıllar sonra ibadete açılan "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi"ne ziyaret gerçekleştirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Satterfield, yanındaki heyetle birlikte tarihi yapıyı gezdi. Satterfield, söz konusu ziyaret esnasında çekilen fotoğraflarını Instagram hesabı üzerinden yayınladı. 

Yapılan paylaşımda, Satterfield'in, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi"nin ihtişamına ve inşasındaki teknik dehaya tanıklık etmek istediği ifade edildi.

Öte yandan, Satterfield'in, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi"nin evrensel değerlerinin muhafaza edilebilmesi ve erişime açık kalabilmesi için gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını anlamak üzere buraya ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Yorumlar (0)