ABD Büyükelçiliği: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız!

ABD Büyükelçiliği, İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda Türk askerlerinin şehit olmasına ilişkin, "NATO Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve ateşkes ilanı için birlikte çalışıyoruz." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 27.02.2020, 14:46 27.02.2020, 14:51
ABD Büyükelçiliği: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız!

ABD Büyükelçiliği, İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerini şehit olmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Dün İdlib’de bir kez daha gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. NATO Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve ateşkes ilanı için birlikte çalışıyoruz." denildi. 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır." başlığıyla, İstihkam Uzman Onbaşı Şükrü Elibol ve Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş'un fotoğraflarını paylaşmıştı. 

Bakan Akar, "Silah arkadaşlarımız 26 Şubat 2020 tarihinde İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)