ABD Başkonsolosluğu önünde protesto: Haçlı rüyanızı kabusa çevireceğiz

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üyeleri ABD Başkonsolosluğu önünde toplanarak ABD Başkanı Joe Biden’ın soykırım açıklamalarını protesto etti.

GÜNDEM 26.04.2021, 16:59 27.04.2021, 15:04
ABD Başkonsolosluğu önünde protesto: Haçlı rüyanızı kabusa çevireceğiz

İncirlik Üssü’nün ABD kontrolünden alınarak TSK'ya devredilmesi çağrısının yapıldığı protesto gösterisinde HDP’nin kapatılması yönünde de sloganlar atıldı.

"Haçlı rüyasını, kâbusa çevireceğiz”

Başkonsolosluk önünde protesto gösterilerinde bulunan Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB, üyeleri daha sonra basın açıklamasında bulundu.

Haçlı rüyalarının kâbusa çevrileceğini belirten TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarının yok hükmünde olduğunu söyledi.

Çınar, “Dünyada ki en büyük terörist olan ABD’nin Başkonsolosluğu önünde İstanbul’dan ABD Başkanı Biden’e sesleniyoruz. Burası Konstantinapol değil İstanbul, Bizans değil Türkiye! Sizin kararınız bizim için yok hükmündedir. Ermeni soykırımı iddialarınız tarihti gerçeklerden yoksun, asılsız, çarpıtma emperyalist yalandan başka bir şey değildir” dedi.

“Türkiye kuşatma altındadır”

ABD’nin Türkiye sınırlarına yaptığı askeri yatırımlarla Türkiye’yi kuşatmaya başladığını ifade eden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferdi Tanhan ise asıl hedefin Türkiye üzerinden Orta Asya olduğunu dile getirdi.

Tanhan, “Amerika yeniden ortaçağa dönüyor. Biden, yeniden başlatmayı hayal ettikleri haçlı seferinin borusunu çaldı. CHP, İyi Parti, Davutoğlu, Babacan ve HDP ise Biden’ın buradaki gönüllü neferleri. ABD soykırım yalanıyla Türkiye’yi alt etmeye çalışıyor. İlk hedefine Türkiye’yi koyup kuşatarak Orta Asya, Rusya ve Çin üçgenin de kendine yer açmak istiyor. Bu tür sözlü faaliyetlerle saldırıların zeminini oluşturuyor. Türkiye’nin etrafında kurulan onlarca ABD üssü boşa değildir. Bunların tamamı Türkiye’’yi kuşatmaya yöneliktir” diye konuştu.

Yorumlar (0)