ABD Başkanı Joe Biden'dan Kurban Bayramı mesajı

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, İslam aleminin Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı ve mesajda, ‘Binlerce Müslüman Amerikalı, inşallah gelecek dönemde hac ziyareti yapacak olan kişiler arasında yer alacak’ sözlerine yer verildi.

GÜNDEM 20.07.2021, 08:32 21.07.2021, 09:17
ABD Başkanı Joe Biden'dan Kurban Bayramı mesajı

ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden, bir mesaj yayınlayarak Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

“Bayram ve Hac ritüellerinin özel bir anlamı var”

Beyaz Saray’dan gelen yazılı açıklamada Biden, Kovid-19 salgınıyla mücadele edildiği dönemde bayram ve hac ritüellerinin bu sene özel bir anlamının olduğuna dikkat çekere, ABD’nin, Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere dünya genelindeki ihtiyaç sahibi olan ülkelere yarım milyardan fazla aşı bağışladığını ifade etti.

Biden, dünyanın her köşesinden ve her kesiminden insanı bir araya getiren Hac ibadetinin, İslam'ın eşitliğe olan bağlılığını ve İbrahimi inançların ortak özelliklerini anımsattığını belirterek, ‘Binlerce Müslüman Amerikalı, inşallah gelecek dönemde hac ziyareti yapacak olan kişiler arasında yer alacak’ sözlerine yer verdi.

“Kurban Bayramınız mübarek olsun”

ABD Başkanı Joe Biden, bayram mesajını, “Ben ve Jill, dünyanın her bölgesinde Kurban Bayramı'nı kutlayan insanlara en içten selamlarımızı yolluyoruz. Amerikan halkı adına, herkese harika ve güvenli bir bayram temenni ediyoruz. Kurban Bayramınız mübarek olsun.” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar (0)