ABD basınında S-400 ve F-35’ler için ilginç teklif

Amerika Birleşik Devletleri basınında yer alan bir haberde Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’leri Ukrayna savunmasına yardımcı olması amacıyla Ukrayna’ya gönderebileceği, böylelikle ABD’nin de Türkiye’ye göndermesi gündeme gelen F-35 sevkiyatlarını tekrar rayına oturtabileceği görüşü belirtildi.

GÜNDEM 18.03.2022, 17:34
ABD basınında S-400 ve F-35’ler için ilginç teklif

Rusya’nın son 3 haftadır Ukrayna sınırları içinde gerçekleştirdiği saldırılar ülkede ağır hasarların meydana gelmesine neden oldu. Birçok sivil yaşanan saldırılar sonrasında hayatını yitirirken altyapılar ve yerleşim yerleri de oldukça zarar gördü. Kiev yönetimi yaşanan saldırıların ardından bölgenin hava sahasının kapatılmasının yanında savunma sistemleri ve savaş uçakları da talep ediyor.

ABD basınında ilginç haber

Ukrayna’da yaşananlar bu şekildeyken Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir gazeteden de ilginç bir teklif geldi. Site Ukrayna’nın savunma güçlerine destek konusunda Türkiye’yi de ilgilendiren bir makale paylaştı. Yapılan haberde Türkiye’ye ait Rus füzelerinin Ukrayna’yı savunmak için kullanılabileceği belirtilirken Ukrayna’nın uçaksavar ihtiyacı olduğuna ve Türkiye’nin Ukrayna’ya bu konuda yardımcı olabileceği ortaya atıldı.

“İkili ilişkilerin düzelmesine yardımcı olabilir” yorumları yapıldı

Yapılan haberde Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini Ukrayna’ya göndermesi durumunda Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarını gönderebileceği açıklandı. Haberde ‘Üçlü bir oyuna ne dersiniz?’ sorusu yöneltilerek Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye ait S-400’lerin Ukrayna’ya gönderilmesine yardımcı olarak F-35 sevkiyatının böylelikle tekrar rayına oturabileceği belirtildi. Bu adımların atılması halinde Ankara ve Washington hattı arasındaki ilişkilerin de onarılmasına yardımcı olabileceği görüşleri de paylaşıldı. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’yi Rusya’dan S-400’leri satın aldığı için üretici ortağı olduğu F-35 programından çıkarma kararı almıştı.

Yorumlar (1)
Taner 2 yıl önce
Siz ne kadar akıllısiniz uyaknik Amerikan medyası