ABD basını Cerrahpaşa'da: Burası ABD gibi değil, malzeme sıkıntısı yok!

ABD merkezli medya kuruluşu CNN International,  Cerrahpaşa Hastanesi'nde gerçekleştirdiği çekimde, Türkiye'deki sağlık sistemi ile ABD ve Avrupa ülkelerini kıyaslayarak, "Avrupa'daki ya da ABD'deki gibi burada koruyucu ekipman sıkıntısı ya da yatak ve tıbbi malzeme sıkıntısı yok." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.04.2020, 15:15 24.04.2020, 15:40

CNN International, İstanbul'da bulunan Cerrahpaşa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine girerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleyi yerinde görüntüledi.

Muhabir, çekim sırasında hastanede görevli sağlık çalışanları ile konuşurken, Türkiye'deki hastane ve ekipmanlar ile ABD ve Avrupa ülkelerindeki olanakları karşılaştırdı.

"En iyisini düşünmeye çalışıyoruz"

Dr. Yalın Dikmen, CNN muhabirine yaptığı açıklamada, "Elimizden geleni yapmalıyız. Bir puzzle ile uğraşıyoruz ve doğru parçayı bulmak için uğraşıyoruz. Doğru parçayı doğru yere koymak, elimizden geleni yapmak ve en iyisini düşünmeye çalışıyoruz." dedi. 

"Doktorlar ve hemşirelerin gerçekten çelikten yapılmış sinirleri var"

CNN muhabiri, burada yapılan çalışmalar ile sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin şunları aktardı:

"Burada durum çok gergin. Makineler sürekli çalışıyor ve bu koruyucu önlükleri ve kostümleri giymek gerekiyor. Bunu söylemem gerekiyor ki buradaki doktorlar ve hemşirelerin gerçekten çelikten yapılmış sinirleri var.

Çalışanların morali ilginç bir şekilde yüksek. Hastanenin kapasitesi her gün artan pozitif vakaya göre baskı altında değil." 

"Burası Avrupa veya ABD gibi değil"

Haberde, Türkiye'de vaka sayısının artışına ve yoğunluğa rağmen sıkıntı yaşanmadığı kaydedilerek, "Avrupa'daki ya da ABD'deki gibi burada koruyucu ekipman sıkıntısı ya da yatak ve tıbbi malzeme sıkıntısı yok." denildi.

Yorumlar (0)