ABD askeri heyeti Şanlıurfa'da!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye yönelik Müşterek Harekat Merkezinin kurulması için çalışmaların başladığını ve ABD heyetinin Şanlıurfa'ya ulaştığını bildirdi.

GÜNDEM 12.08.2019, 16:09 12.08.2019, 16:40
ABD askeri heyeti Şanlıurfa'da!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik Müşterek Harekat Merkezinin kurulması için çalışmaların başladığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu kapsamda ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmıştır." ifadesine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, Müşterek Harekat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirildi. 

Güvenli bölgenin barış koridoru olmasına karar verildi 

Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD ile koordineli bir şekilde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasında 5-7 Ağustos'ta bakanlıkta görüşmeler yapılmıştı. 

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu kapsamda güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması hususunda mutabık kalınmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ve ABD askeri yetkilileri, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konularında da anlaşma sağlamıştı. 

Yorumlar (0)