AB, Ukrayna’da tahliye operasyonlarına başlıyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Ukrayna’da tahliye operasyonlarına başlayacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 24.02.2022, 13:33
AB, Ukrayna’da tahliye operasyonlarına başlıyor

Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri operasyon düzenleme kararı sonrasında birçok kesimden açıklamalar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Ukrayna içinde Donbas ve saldırıdan olumsuz anlamda etkilenen bölgelerde tahliye operasyonları yapacaklarını açıkladı.

Rusya liderliği eşi görülmemiş bir izolasyona maruz kalacak

Borell yaptığı açıklamalarda Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine gerçekleştirdiği askeri saldırının Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan beri yaşadığı en karanlık saatler olduğunu söyledi. Avrupa Birliği’nin elinden geldiğince güçlü bir şekilde yanıt vereceğini vurgulayan Borell bu akşam gerçekleştirilecek zirvenin ardından Avrupa Birliği liderlerinin Rusya’ya oldukça ağır yaptırımlar uygulayacaklarını ifade etti. Yaşanan bu durumun artık bir ölüm kalım meselesine döndüğünü ve küresel topluğun geleceğini etkilediğini söyleyen Borell ayrıca Rusya liderliğinin de eşi görülmemiş bir izolasyona maruz kalacağını aktardı.

“Putin’in saldırganlığı durdurulmalı”

Avrupa Birliğinin ortakları ile birlikte hareket edeceğini vurgulayan Borell ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna ve Ukrayna’daki vatandaşlara acil bir yardım paketi hazırlayacağız. Rus saldırılarından etkilenen bölgelerde yer alan vatandaşları kendi personellerimiz de dahil olmak üzere tahliye operasyonlarını en yakın zamanda başlatacağız. Putin’in gerçekleştirdiği bu anlamsız saldırganlık en kısa sürede durdurulmalı.”

Yorumlar (0)