AB: Türkiye ile aktif çalışmaya devam etmeliyiz

Son aylarda AB ile artan gerilimlerden sonra durulan ilişkiler üzerine açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Borrell, “Türkiye ile aktif şekilde çalışmaya devam etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 30.03.2021, 09:20 30.03.2021, 11:48
AB: Türkiye ile aktif çalışmaya devam etmeliyiz

‘Yüksek Diplomatik Gerilimli Hafta’ başlıklı bir blog yazısı kaleme alan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya ve Çin’in güçlerini birleştirmiş bir görüntü sergilediğini ifade etti.

Hâlihazırda birçok gerginliğin bulunduğu Türkiye-AB ilişkilerine de değinen Borrell, Doğu Akdeniz’de iyileşme görüldüğü ifade etti. 

‘Kaygı verici gelişmeler’

Borrell yazısında, HDP’nin kapatılma davasının ve İstanbul Sözleşmesi’nde çekilmesinin kaygı verici sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Türkiye-AB ilişkilerinin geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte masaya yatırdıklarını hatırlatan Borrell, “Yapıcı bir tavır elde etmek için, Türkiye ile aktif şekilde çalışmaya devam etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kilit konulardan biri de Libya’

Türkiye-AB ilişkilerinde artık kilit konulardan bir tanesinin de Libya olduğunun altını çizen Borrell, “Türkiye Libya’da önemli bir aktör” diye konuştu.

Yorumlar (0)