AB'nin iki kritik ismi Türkiye'de: 'Vize serbestisi, Doğu Akdeniz...'

Türkiye ile AB arasındaki diplomasi trafiğinde AB’nin iki önemli ismi, bugün Türkiye’ye gelecek.

GÜNDEM 06.04.2021, 09:33 06.04.2021, 15:27
AB'nin iki kritik ismi Türkiye'de: 'Vize serbestisi, Doğu Akdeniz...'

Türkiye’nin, bugün AB’den gelecek olan iki yetkiliyi ağırlayacağı görüşmede ikili ilişkilerin gözden geçirileceği belirtildi.

Türkiye-AB ilişkileri gözden geçirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine, AbB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yapılacak görüşmeyle ilgili açıklama yaparken görüşmede, Türkiye - AB ilişkilerinin tüm taraflarıyla gözden geçirileceği, işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında atılacak adımların ele alınacağı açıklandı.

Türkiye’nin beklentisi

Yapılacak görüşmelerde, AB yetkililerine Türkiye’nin bazı konulardaki beklentileri aktarılacağı öne sürülüyor. Vize serbestisi, 18 Mart mutabakatında yenileme, Gümrük Birliği Antlaşması gibi konularda Türkiye’nin bazı beklentileri olacağı belirtiliyor. Ayrıca AB’ye tam üyelik kapsamındaki müzakere süreçlerin başlatılması konusunda da Türkiye’nin bir talebi olacağı aktarılıyor.

Görüşmelerde ele alınacak bir diğer konu ise Doğu Akdeniz. Yunanistan ve Türkiye arasında yapılan istişari görüşmeler, bugünkü görüşmede ele alınacak. AB’nin tek taraflı bakış açısından Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık dile getirilecek ve diyaloğun devam etmesi için de Atina hükümetinin teşvik edilmesi isteneceği belirtildi.

Yorumlar (0)