AB Konseyi Başkanı’ndan Türkiye’ye teşekkür

Belarus-Polonya sınırında yaşanmakta olan göçmen krizini önlemek amacıyla Türkiye’den Polonya’ya uçak yolu ile gidecek Yemen, Suriye ve Irak vatandaşlarının seyahatleriyle ilgili radikal bir karara imza atıldı. Bu ülkelerin vatandaşlarına artık Türkiye’de bilet satışı yapılmayacak. Bu karar nedeniyle AB Konseyi Başkanı Charles Michel’den de teşekkür geldi.

GÜNDEM 12.11.2021, 16:47 14.11.2021, 09:39
AB Konseyi Başkanı’ndan Türkiye’ye teşekkür

Bir süredir tüm dünyanın yakından izlediği Belarus ile Polonya sınırı arasında yaşanan göçmen krizi konusunda Türkiye önemli bir karar aldı. Krizin büyüyerek devam etmesi üzerine Türkiye'den Polonya'ya Yemen, Suriye ve Irak vatandaşlarının uçak seyahatiyle ilgili önlem alındığı açıklandı.

Bilet satışı yapılmayacak

Türkiye’nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sahip olduğu sosyal medya hesabında da Türkiye topraklarından Belarus’a seyahat etmek isteyen Yemen, Suriye ve Irak vatandaşlarına bilet satışı yasaklandığı bildirildi.

Polonya Cumhurbaşkanı’na bağlı çalışan Başbakanlık Devlet Sekreteri Jakub Kumoch, kendi Twitter hesabında "Türk Hava Yolları’nın Yemen ve Suriye diplomatik pasaportuna sahip kişilerin, Belarus’un başkenti olan Minsk şehrine yapılacak uçuşlara kabul edileceğini doğruladığı" şeklinde paylaşım yaptı. Kumoch diğer yandan bu uygulamanın diplomatik pasaportlu Irak vatandaşları için geçerli olmadığını da özellikle belirtti.

Türk makamlarına teşekkür etti

Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı’nı yürüten Charles Michel de kendisine ait olan Twitter hesabında hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne hem de Türk makamlarına göstermiş olduğu iş birliği ve destek için de teşekkürlerini iletti.

Belarus'a yapılacak olan seyahatlerde Belarus'un farklı ülkelerde bulunan diplomatik misyonları bu ülkelerin vatandaşlarına vize vermeye devam ediyor. Ancak Belarus'a yasal yollarla ulaşan çok sayıda göçmen sınır hattını kullanarak Polonya’ya geçmeye çalışması nedeniyle Belarus ve Polonya arasında Avrupa Birliği’nin taraf olduğu diplomatik kriz bir türlü sona ermiyor.

Yorumlar (0)