AB'den vize sorunu açıklaması

Türkiye’den yurt dışına seyahat etmek isteyen kişilerin yaşadığı “vize” sorununa dair açıklamada bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Bu durumu çözebilmek üzere çalışıyoruz. Ancak AB'nin Türkiye'ye yönelik vizeleri engelleme gibi bir tavrı yok. dedi.

GÜNDEM 02.06.2023, 14:03
AB'den vize sorunu açıklaması

AB ülkelerine seyahat etmek üzere alınan Schengen vizesinin onay alması son dönemlerde zorlaştı. Başvuru yapan kişilerin büyük bir kısmının ret cevabıyla karşılaştığı ifade ediliyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vize hususunda meydana gelen problemi çözüme kavuşturmak üzere çalışma sağladıklarını dile getirdi.

“Bu şekilde bir politikası yok”

Vize sorunun Avrupa Birliği tarafından alınan bir karar sonucu meydana gelmediğine işaret eden Nikolaus Meyer-Landrut, "Vize konusunda AB tarafından ortaya konan bir siyaset ya da verilmiş karar da bulunmuyor" ifadesini kullandı.

Landrut, 2022 senesi süresince en çok Schengen vizesi başvurusunda bulunan ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin ret alma oranı dünya ortalamasından düşük" dedi.

Büyükelçi, 2021 senesine kıyasla ret oranının 2022 yılında yüzde 15 oranında düşüşe geçtiğini aktarıp, Türklere verilen çok girişli ve uzun süreli vizelerin dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)