AB, ABD ve İngiltere'den Türkiye'ye taziye!

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'den İran depremi nedeniyle Van'da hayatını kaybedenler için Türkiye'ye taziye mesajı geldi.

GÜNDEM 23.02.2020, 15:08
AB, ABD ve İngiltere'den Türkiye'ye taziye!

Türkiye'deki bazı yabancı diplomatik misyonlar, İran'ın Khoy şehrindeki depremden etkilenen Van'da yaşamını yitirenler için Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

AB (Avrupa Birliği) Türkiye Delegasyonunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu. Paylaşımda, "Türk halkı ve yetkililerinin yanındayız." denildi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği de Twitter'dan "Geçmiş olsun Van" ve "Başkale" etiketleriyle paylaştığı mesajda, "Türkiye-İran sınırında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." mesajını yayımladı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği ise Twitter'dan, "Türkiye-İran sınırında gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle Van'da hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)