AA muhabiri Nişancı’ya ne oldu?

Bayburt-Trabzon sınırındaki yol çalışmalarının haberini yapmak için bölgeye giden Abdülkadir Nişancı, üzerinde bulunduğu kar kütlesinin kayması sonucu uçuruma düştü. Nişancı’yı arama çalışmalarının üçüncü gününde ayakkabısı bulundu.

GÜNDEM 12.05.2019, 17:57
AA muhabiri Nişancı’ya ne oldu?

10 Mayıs’ta Trabzon Bayburt sınırındaki Soğanlı Dağı’nda kar nedeniyle yol açma çalışmaları sürerken, Anadolu Ajansı’nın Bayburt muhabiri Abdülkadir Nişancı haber yapmak için bölgeye gitti. Üzerine çıktığı kar kütlesinin kayması sonucu uçuruma yuvarlanan Nişancı’yı arama çalışmaları sürüyor.

Nişancı’yı arama çalışmalarına Trabzon ve Bayburt’tan AFAD ekipleri, Rize’den Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de katıldı. Arama çalışmaları kesintisiz devam ederken, Nişancı’nın kamerası ve fotoğraf makinesi bulundu ancak kendisi bulunamadı.

Çalışmalar dere çevresinde yoğunlaştı

Ekipler, Nişancı’nın uçuruma düştü yer ile hidroelektrik santrali arasındaki derede bir ayakkabıya rastladı. Ayakkabının fotoğrafını çekip Nişancı’nın ailesine gönderen arama ekipleri, ayakkabının Nişancı’ya ait olduğunu öğrendi. Bunun üzerine çalışmalar dere ve çevresinde yoğunlaştı.

Telefon sinyali bulundu

Ayrıca kayıp gazeteciyi arama çalışmalarında bölgedeki baz istasyonu ile Nişancı’nın telefon sinyaline ulaşıldığı bildiriliyor. Ekiplerin sinyal tespit çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Gazetecinin babası Nafiz Nişancı, olay yerinden bir an olsun ayrılmadan oğlundan gelecek güzel haberi bekliyor. Nişancı’nın aile üyeleri ve meslektaşlarıyla bekleyişini sürdüren baba, umudunu kesmediğini belirterek, oğlundan haber beklediğini ifade etti.

UMED’den hakaretlere hukuki mücadele

Öte yandan sosyal medyada Nişancı hakkında insan onuruna yakışmayan yorumlar da yapıldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Nişancı’nın haber yaparken uçuruma düştüğünü hatırlatarak, sosyal medya ve internet yoluyla nefret ve hakaret suçu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Nişancı mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da AA Bayburt muhabiri Abdülkadir Nişancı’nın mesleğini icra ederken geçirdiği bir kaza sonucu uçuruma düşerek kaybolduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Nişancı’nın bir an önce bulunarak sağ salim ailesine kavuşmasını umut ettiğini bildirdi.

Yorumlar (0)