AA Kahire çalışanları serbest bırakıldı

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kazancı, "Mısır'da 14 Ocak'ta gözaltına alınan çalışanlarımızın tamamı serbest bırakıldı" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 19.01.2020, 13:34 19.01.2020, 14:05
AA Kahire çalışanları serbest bırakıldı

Mısır yönetimi, AA (Anadolu Ajansı) Kahire ofisine düzenlenen polis baskını sırasında gözaltına alınan çalışanların tamamını salıverdi.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, "Mısır'da 14 Ocak Salı günü gözaltına alınan çalışanlarımızın tamamı serbest bırakıldı." açıklamasında bulundu.

Perşembe günü serbest kaldıktan sonra Türkiye'ye gelen Anadolu Ajansı (AA) Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı'nın ardından geriye kalan Mısır vatandaşı 3 çalışanın da bugün 10 bin 500'er cüneyh (yaklaşık 3 bin 500 TL) kefaletle serbest bırakıldığını ifade eden Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Anadolu Ajansı Kahire ofisinin hâlâ polis kontrolünde tutulduğunun altını çizdi.

Mısır polisinin Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine düzenlediği baskın

Mısır polisi, 14 Ocak Salı günü Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın yaparak 1'i Türk vatandaşı ve 3'ü Mısır vatandaşı olmak üzere toplam 4 Anadolu Ajansı çalışanını gözaltına almış ve bilinmeyen bir yere götürmüştü.

Ofise gelen Kahire polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapatarak internet bağlantısını kesmiş ve Anadolu Ajansı çalışanlarının dünya ile irtibat kurmasını engellemişti.

15 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan Mısır polisi, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmalarının önüne geçmişti.

Darbeci Abdülfettah Sisi emrindeki Mısır Ulusal Güvenlik Savcılığı, Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarına, "kamu barışı ve düzenini bozacak mahiyette yalan ve uydurma haberler yaymak" gibi suçlamalar yöneltmişti.

Mısır polisinin AA Kahire Ofisi baskınına, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası kuruluşlardan yoğun tepki gelmişti.

Yorumlar (0)