99 genç ile Ankara'dan yola çıkan “Zafer Treni”, Afyon’a ulaştı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla 99 genç ile yola çıkan Zafer Treni, Afyonkarahisar’a ulaştı. Tren, Ankara’dan yola çıkmıştı. 

GÜNDEM 30.08.2021, 07:56 31.08.2021, 09:26
99 genç ile Ankara'dan yola çıkan “Zafer Treni”, Afyon’a ulaştı

Ankara Tren Garı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2023 dakika sürecek yolculuk milletin zafer yolculuğu, medeniyet yolculuğu ve gençlerin geleceğe olan inançlarının yolculuğunu olarak görüldüğünü belirtti. 



Milli mücadele durakları ziyaret edildi 

Milli mücadele durakları olarak bilinen Duatepe, Kocatepe ve Metristepe başta olmak üzere ecdadımızın kan döktüğü durakları ziyaret edecek olan gençleri yolcu ederken konuşma yapan Yağcı, şunları aktardı: “Atalarımıza vefa görevini hep birlikte yapacağız. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm ecdadımızı, milli mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz.” 

Türkiye’nin en genç büyükşehir belediye başkanı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılma da Türkiye Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri ile birlikte, ülkenin her şehrinden katılan 99 gençle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine çıktığı zafer yürüyüşünün aynısını icra ettiklerini aktardı. 

Basın açıklamasının ardından yola çıkan Zafer Treni’nin ilk durağı, Ankara Polatlı’daki Duatepe Anıtı idi. Burada milli mücadele durağında şehitlerimiz için dua eden gençlerden Serhat Yılım, tarihe geçecek şu cümleleri kurdu: “Tarih, tekerrürden ibarettir. Elbet bir gün bu görev bize de düşer. Zafer daima bizimle olacaktır. Geçmişten gelen bu kan bizde daima diri. Atalarımız huzur içerisinde. Ben bu konuda eminim.” 



Sonraki durak Eskişehir idi 

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve 99 genci taşıyan tren, Duatepe’nin ardından Eskişehir’e vardı. Eskişehir Garı’na gelen treni Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Başkan Yardımcıları Hasan Burgaz, Pınar Turhanoğlu, Alperen Teker ile kadın ve gençlik kolları başkanları karşıladı. 

Burada ziyaretlerini sürdüren gençlerden Ayşe Tırpancı, “Atalarımızın zafer kazandığı yerleri görmek benim için etkileyici ve büyüleyiciydi. Aynı zamanda gurur vericiydi. Böyle yerleri gördüğüm ve arkadaşlarımla birlik duygusu içine girdiğim için kendimi şanslı hissediyorum.” ifadelerini kullandı. 



Son durak Afyonkarahisar  

Zafer Treni’nin son durağı ise Afyonkarahisar oldu. Şehirdeki gara ulaşan gençleri vatandaşlar, askeri ve mülki erkan karşıladı. Konuşmaların ardından gençler, tren ile Kocatepe’ye doğru yol aldılar. Kocatepe’de sabah ezanıyla birlikte namazlar kılındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise Piyade Yüzbaşı Barış Dinç, milli mücadele arazisini ve harekat dönemini anlattı. 



Yorumlar (0)