91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda normal odaya alındı

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, yoğun bakımdaki tedavisinin tamamlanması sonrasında normal odaya alındı.

GÜNDEM 06.11.2020, 19:43 09.11.2020, 14:24
91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda normal odaya alındı

İzmir'de arama-kurtarma çalışanları tarafından 91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda Gezgin'in tedavisine 3 Kasım tarihinde Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım servisinde başlanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaret etmişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ziyaret edilen minik Ayda, yoğun bakımdaki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından sabahın erken saatlerinde Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde özel bir odaya alındı. Ayda'nın hayati fonksiyonlarının normale döndüğü belirtildi.

Enkazdan kurtarılan diğer çocuklar

Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'e yeni tip koronavirüs (COVID-19) teşhisi konulması sonrasında tedavisi Çocuk Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde devam ediliyor.

Doğanlar Apartmanı'ndan 10 saat sonra çıkarılan Günay Özışık'ın tedavisine üniversite bünyesindeki Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde devam ediliyor.

Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 17 saat sonra çıkarılan 16 yaşındaki İnci Okan ise yoğun bakım servisindeki tedavi sürecinin tamamlanması ile Çocuk Hastanesinde normal servise aktarıldı.

Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek de 3 Kasım'da depremden kurtarılan annesi ve kardeşleriyle bir araya gelmişti. Minik Elif'in de tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi'nde devam edildiği belirtildi.

Depremde yaralananlardan 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 21 kişinin tedavisi sürecine Ege Üniversitesi Hastanesi'nde devam ediliyor. 

Yorumlar (0)