90 yaşındaki Alzheimer hastası, koronavirüs ile mücadeleyi kazandı!

İstanbul'da 90 yaşındaki Alzheimer hastası Yusuf Yılmaz, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenmeyi başardı. 

GÜNDEM 12.04.2020, 10:18 12.04.2020, 12:25
90 yaşındaki Alzheimer hastası, koronavirüs ile mücadeleyi kazandı!

İstanbul'da 90 yaşındaki Alzheimer hastası Yusuf Yılmaz, 24 Mart günü öksürük ve yüksek ateş belirtileri ile Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yılmaz'a uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. 

Önceden kalp ameliyatı olan ve şeker hastalığı olan 90 yaşındaki adam, hastanede tedavi altına alındı. 15 gün süren tedavisinin ardından koronavirüsü yenmeyi başaran Yusuf Yılmaz taburcu oldu.

"Öksürükle başladı"

Yusuf Yılmaz’ın gelini Türkan Yılmaz, hastalığın başlangıç sürecine ilişkin, "Öksürükle başladı. Ateşi çıkınca hastaneye götürdük. Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teşhis koyuldu." dedi.  

"Artık çocuk gibi beslenecek"

Yaşlı adamın 15-16 gün hastanede yattığını belirten Türkan Yılmaz, "İki kere test yapıldı. 'İyi çıktı' dediler. Sonra kan değerlerine baktılar. İyi olduğunu söylediler. İlaçlarını vereceğiz. Yemesine dikkat edeceğiz. Sık sık yemesi gerekiyor. Baya kilo vermiş. Artık çocuk gibi beslenecek." şeklinde konuştu. 

Türkan Yılmaz, kayınpederinin Alzheimer hastası olduğunu kaydederek, "Allah’a hamd ediyoruz. Allah bütün hastalara şifa versin. Devletimize, Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanına, sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)