90 metrelik kuru yük gemisi “makine arızası” sebebiyle İstanbul’da demirledi 

Panama bayraklı 90 metrelik kuru yük gemisi, makinesinin arıza yapması sebebiyle “acil” koduyla İstanbul Boğazı’nda demirledi. Emniyet müdürlüğüne bağlı olan kurtarma römorkörleri ve Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine yönlendirildi. 

GÜNDEM 01.04.2021, 15:20 01.04.2021, 18:14
90 metrelik kuru yük gemisi “makine arızası” sebebiyle İstanbul’da demirledi 

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada bugün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı’nda bulunan Panama bayraklı bir geminin, “motor arızası” sebebiyle “acil” kodu vererek demirlediği bilgisi aktarıldı.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine yönlendirildiği bilgisini geçen Valilik, herhangi bir mal veya can kaybının yaşanmadığını belirtti. Çevre kirliliği konusunda da “herhangi olumsuz bir durum yaşanmadığı” bilgisi verildi.



River Elbe isimli kuru yük gemisinin 10.45 sularında İstanbul Boğazı Yeniköy bölgesinde demirlediği ve hala bölgede yer aldığı ifade edildi.

Kılavuz kaptan gemide

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise kuru yük gemisinin 90 metrelik uzunluğa sahip olduğu, kurtarma çalışmaları için ise römorkörlerin olay yerine yönlendirildiği bilgisi verildi. Kılavuz kaptanın gemide olduğu ve kontrollerin yapıldığı ayrıntısı da geçildi.

Geminin, Kıyı Emniyeti-5 ve Kurtarma-8 römorkörü ile Ahırkapı’ya çekileceği, bakımları yapıldıktan sonra İngiltere’ye doğru yol alacağı öğrenildi. 

Yorumlar (0)