90 bin sivil Türkiye sınırına dayandı!

Esed rejimi ve Rusya'nın "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne saldırılardan sonra, son 4 günde 90 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

GÜNDEM 07.02.2020, 15:21 07.02.2020, 15:51
90 bin sivil Türkiye sınırına dayandı!

Bölgede göç verileriyle ilgili çalışma yapan Suriye Müdahale Koordinatörlüğünden alınan bilgiye göre, İdlib kent merkezi, Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgeleri ile Halep'in batısı ve güneyinden Türkiye sınırına sivillerin göçü sürüyor.

Esed ordusu ile İran destekli terörist gruplardan meydana gelen rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içerisinde bulunan söz konusu bu bölgelerden son 4 günde 90 bin sivil daha göç etmek zorunda kaldı.

Göç edenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken bir kısmı da Türkiye'nin terörden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor.

İdlib'den Ocak 2019'dan beri Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 767 bine çıktı.

On binlerce aile yardıma muhtaç

Diğer taraftan İdlib il merkezinden sivillerin kaçışı artarak sürerken Halep'in batı ve güney kırsalındaki Daret İzze, Etarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göçler devam ediyor.

İdlib'deki kampların dolması, altyapının bulunmaması ve yardımların azalması sebbeiyle binlerce sivil, sığınacak yer bulmakta zorlanıyor.

Yorumlar (0)