9 yıl sonra sonuçlanan davada sahte doktora 3 yıl 4 ay ceza

İstanbul Bakırköy’de kendini sahte doktor olarak tanıtarak müşterisi Kıymet Kaya’nın yüzünü tanınmayacak hale getiren Banu Mülhim’in yargılandığı davada, mahkeme 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

GÜNDEM 11.10.2021, 17:11 12.10.2021, 10:44
9 yıl sonra sonuçlanan davada sahte doktora 3 yıl 4 ay ceza

2013 yılında meydana gelen olayda; yüzündeki güneş lekelerinden şikayetçi olan Kıymet Kaya kendini doktor olarak tanıtan Banu Mülhim’in güzellik merkezine başvurdu. Sahte doktor, liposuction yöntemiyle karın bölgesinden alınan yağları yüzüne enjekte ederek bir işlem uyguladı. Bu işlemin ardından Kaya’nın yüzü su toplamış ve morluklar oluşmuştu. Kaya da yüzünü gördükten sonra hemen Banu Mülhim hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Taksirle yaralama ve dolandırıcılık suçlarından hakkında işlem başlatılan Mülhim’in, yargılandığı davada beraat kararı çıkmıştı. Daha sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi’nin tekrar incelediği dosyada beraat kararının bozulmasını istedi. Daha sonra yeniden görülen davanın geçen günkü karar duruşması nihayet sonuçlandı. İki tarafın da avukatlarının da hazır bulunduğu davada müşteki avukatı İsmail Şahin Mülhim’in ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘nitelikli kasten yaralama’ suçlarından mahkumiyetine karar verilmesini talep etti.

Seneler sonra karar çıktı

 Müşteki Kıymet Kaya da, “sanığın bu işlemi nedeniyle 9 yıldır tedavi altındayım. Hem çok emek harcadım, hem de çok masraf ettim. Cezasını çekmesini isterim” açıklamasını yaptı.

  Beyanların verilmesinin ardından mahkeme kararını açıklayarak Banu Mülhim’in ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçu işlediğine kanaat getirdi ve 3 bin 640 TL. adli para cezası ile 6 ay hapsine, ayrıca uyguladığı başarısız işlemin mağdurun yüzünde kalıcı iz bırakması sebebiyle de ‘taksirle yaralama’ suçunu işlediğinden 10 ay hapsine karar verdi. Mülhim karar göre toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezası almış oldu.

“Kendini farklı tanıttı”

 Duruşmanın sona ermesinin ardından açıklama yağan mağdur Kıymet Kaya, “9 yıl süran davamız sona erdiği için çok mutluyum. Aldığı cezayı asla yeterli bulmuyorum. Ben de dahil birçok insana bu mağduriyeti yaşatmıştır. Onun yaptıklarının izi ömür boyunca yüzümde kalacak. Tedavim hala devam ediyor. Yüzümde eriyen yerlere her sene işlem yaptırmak zorundayım. Çok az bir cezayla kurtulduğunu düşünüyorum. Birçok kadının hayatı perişan oldu. Sadece para hırsı uğruna sahte diplomayla klinik açabildi. Bize kendini çok farklı anlatmıştı. Hep duvardaki diplomalarını gösteriyordu. Hep ünlü hastanelerde ameliyat yaptığından bahsediyordu” şeklinde konuştu.

Ayrıca sanık Banu Mülhim, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan başka bir davada; 3 kadına karşı ‘taksirle yaralama’ ve ‘dolandırıcılık’ 21 bin 600 TL. tutarında adli para cezası ve 9 yıl hapis cezasına karar verilmişti.

Yorumlar (0)