9 köy daha işgalden kurtarıldı

İşgalci Ermenilere karşı mücadelesini başarılı bir şekilde sürdüren Azerbaycan ordusu, 9 köyü daha işgalden kurtardı. 

GÜNDEM 30.10.2020, 14:29
9 köy daha işgalden kurtarıldı

Terör devleti Ermenistan'ın 27 Eylül günü yerleşim alanlarına saldırması üzerine karşı operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını tek tek kurtarmaya devam ediyor. 

Son olarak 9 köy daha Ermeni işgalinden kurtarıldı. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cebrail, Zengilan ve Kubadlı illerine bağlı toplam 9 köyün daha Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, söz konusu köyleri şu şekilde sıraladı:

Cebrail:

- Hüdaverdili,

- Kurbantepe,

- Şahveledli,

- Hubyarlı.

Zengilan:

- Aladin,

- Vecneli.

Kubadlı:

- Kavdadık,

- Memer,

- Mollalı.

Kaç sivil şehit oldu?

Terör devleti Ermenistan'ın 27 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında sivillere yönelik alçak saldırıları nedeniyle 91 Azerbaycanlı hayatını kaybederken, 400 Azerbaycanlı ise yaralandı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şehit olan sivillerden 27'sinin kadın, 11'inin ise çocuk olduğu ifade edildi. Söz konusu açıklamada, 34 çocuk, 14 bebek ve 101 kadının yaralandığı bildirildi. 

Ermenilerin hain saldırıları nedeniyle 7 ailenin bütün mensuplarının hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, 4 çocuğun da hem öksüz hem yetim kaldığı ifade edildi. 

Açıklamada, söz konusu saldırılar sırasında 428 tane devlet binası, 92 tane apartman ve 2 bin 442 tane konutun ağır tahribata uğradığı aktarıldı.  

Yorumlar (0)