9 ilde FETÖ operasyonu: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 30 gözaltı

İstanbul merkezli yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sözde "ümit yapılanması" içerisinde görüşmeler yaptığı belirlenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup şüphelilerin yakalanması için 9 ilde düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 24.05.2023, 10:29 Şeyda Gül
9 ilde FETÖ operasyonu: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 30 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda "FETÖ/PDY" terör örgütünün örgütsel iletişim modeli olan ankesör veya büfe gibi sabit hatlardan ankesörlü telefon kartlarıyla ardışık arandığı tespit edilenlere yönelik çalışmalarda son gelindi.

33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Örgütsel mensubiyetlerine dair haklarında itirafçı beyanı bulunduğu örgütün sözde "ümit yapılanması" içerisinde her bir kişi bazında örgütsel görüşmelere katıldıklarına dair delil elde edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevde bulunan ihraç edilen 7 askeri personelin yanı sıra 6 subay ve 20 astsubayında aralarında bulunduğu 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

30 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda albay, yarbay, binbaşı, üsteğmen, astsubay ve GATA'da çalışan sağlık teknikerinin de aralarında bulunduğu 33 şüpheliden 30'u yakalanarak gözaltına alındı. Adresinde ulaşılamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)