8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal 29. Yılında kabrinde anıldı

Vefatının 29. yıl dönümü sebebiyle İstanbul Valiliği, 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal için Topkapı'daki bulunan Anıt Mezar'da anma töreni gerçekleştirdi.

GÜNDEM 17.04.2022, 15:13
8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal 29. Yılında kabrinde anıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, merhum Özal'ın eşi Semra Özal, oğulları Efe ile Ahmet Özal ve manevi kızı Aysel Özgür katılım sağladı. Semra Özal, törenin gerçekleştirileceği alana gelmek için engelli asansörünü kullandı.

Yapılan programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Turgut Özal’ın öz geçmişinin okunması sonrasında anıt mezara Cumhurbaşkanlığı çelengini koydu. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, saygı duruşunun peşinden rahmetli Özal için dua etti.

Adnan Menderes’te unutulmadı

Törende Özal ailesine sunulan taziye sonrasında protokoldekiler, eski Başbakanlardan olan Adnan Menderes'in mezarına da ziyarette bulundu. İstanbul Müftüsü Arpaguş, Menderes ile arkadaşlarına da dualar etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Vali Yerlikaya ve beraberinde olanlar, Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın mezarılarına karanfil götürdüler.

"Her geçen gün özlemim artıyor"

Tören gerçekleştirildikten sonra basın çalışanlarına açıklama yapan Semra Özal, "Her geçen gün daha da özlemim fazlalaşıyor. Acısını çekmek ve eksikliğini duymak, çok zor. Allah bana bir güç verecek, bu yaşanana dayanacağım. Başka bir çaresi yok çünkü ama çok büyük bir acım var." şeklinde ifade etti.

Semra Özal, bir gazetecinin "Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz?" sorusu üzerine, "Bende herkes nasıl geçirdiyse ben de öyle geçiriyorum. İdare ediyorum. Koronavirüse yakalanmadım. Aşılarımın hepsini olmuştum. Şükür ki öyle bir rahatsızlık yaşamadım. Herkes aşı olmalı. Kendi canımız için aşı gerekli." dedi.

' Fikirlerini özledim '

Rahmetli Cumhurbaşkanı Özal'ın oğlu Ahmet Özal babasını çok özlediğini belirterek, "Babamda en çok özlediğim şey sıkıntı yaşadığımız zamanlarda 'Acaba hayatta olsaydı nasıl bir çözüm bulurdu, ne söylerdi? Mutlaka bir çözüm yolu bulurdu. Onun fikirleri, çıkış yolları ve çözüm yolları esas özlediğim şeyler. 1970’lerin çıkışını 1980’lerde yaptı. Bugün de olsa aynı şekilde yapardı. 'Acaba ne yapardı?' diye düşünüyorum ve yapacaklarını çok merak ediyorum" şeklinde vurgu yaptı.

Yorumlar (0)