81 ile genelge gönderildi! Borç ödemeye giden kısıtlamadan muaf

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmada son tarihin 1 Mart olması nedeniyle bu hafta sonuna özel vergi dairelerinin açık olmasına karar verildi. 

GÜNDEM 26.02.2021, 17:09 27.02.2021, 13:59 Hanife
81 ile genelge gönderildi! Borç ödemeye giden kısıtlamadan muaf

İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerin ardından, vergi borcu ödemesi ve yapılandırmada son gün olan 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine genelge gönderildi.

Yayınlanan genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 ve 28 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarını hafta sonu ödemek isteyen vatandaşlardan gelen talepler dikkate alınarak, vergi dairelerinin bu hafta sonuna özel açık bulundurulmasına karar verildiği belirtildi.

Ayrıca yapılandırma kapsamında olan diğer kamu idarelerinin de kurumlarınca uygun görülmesi durumunda aynı tarihlerde açık bulunabileceği belirtildi.

Amaç, yoğunluğun önüne geçmek

Ödemenin son tarihi olan 1 Mart günü yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların kanunun getirmiş olduğu imkanlardan azami ölçüde yararlanılabilmesi için 27 ve 28 Şubat günlerinde güzergah ve muafiyet nedeniyle sınırlı olacak şekilde vatandaşlar, yapılandırılan borçlarını ödemek üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidebilecek.

Vergi borçlarını ödemek isteyenler kısıtlamadan muaf olacak

Ödeme yapmak isteyen vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasından yapılandırılan borcun ödemesini yapmak üzere sokağa çıktıklarını gösteren belgeyi (borç yapılandırmasına ilişkin başvuru dilekçesi, ödeme planı vb.) yanlarında bulundurmak ve istenildiğinde ibraz etmek kaydıyla muaf olacak.

Vergi daireleri ile kamu idarelerinde görevli personel ise kurum kimliklerini ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
 

Yorumlar (0)