81 ilde 'ZEHİR-2' kod adlı operasyon: 100'den fazla gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kaçak/sahte içki üreten ve piyasaya süren gruplara ilişkin “ZEHİR-2” kod adıyla 81 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 100’ü aşkın şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.12.2021, 11:26 22.12.2021, 08:44
81 ilde 'ZEHİR-2' kod adlı operasyon: 100'den fazla gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, sahte içkinin üretimi ve bunun, tüketicilere ulaştırılmasını engellemek hedefiyle aralıksız bir şekilde operasyonlarını sürdürüyor. 

81 ilde ‘ZEHİR-2’ kod adlı operasyon

Merdiven altı olarak değerlendirilen, yasadışı bir şekilde uygun olmayan şartlarda üretilen ve zehirlenme vakalarına neden olan kaçak/sahte içki ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde, 2021 yılı içerisinde KOM Daire Başkanlığı koordinesinde başta ‘ALKOL’ ve ‘ZEHİR' kod ismiyle birçok operasyon düzenledi.

Bu kapsamda halk sağlığının korunması hedefiyle sahte içki üretiminin gerçekleştirildiği yasa dışı imalathanelerin deşifre edilmesi ve yurt içinde satışa sunulan sahte içkinin tüketiciye ulaşmasını önlemek için KOM ekipleri; sahte içki imalatı ve sevkini yaptığı belirlenen şahıslar ve gruplara ilişkin; bugün 81 ilde “ZEHİR - 2” kod adıyla bir operasyon düzenledi.

Operasyon çerçevesinde; yurt genelinde yasa dışı depo ve imalathane olarak kullanılan, etil alkol satışını yetkisiz bir şekilde yapan 563 adreste arama çalışmaları yapılırken, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen çok sayıda şüpheli ise yakalandı. Yurt genelinde KOM Daire Başkanlığı koordinesinde eş zamanlı bir şekilde düzenlenen “ZEHİR” ve “ZEHİR-2” kod isimli operasyonlarda 1000’e yakın adreste arama  çalışmalarında 100'ü aşkın şüpheli gözaltına alındı.

Yorumlar (0)