800 polisten 87 adrese baskın: 74 gözaltı

Adana merkezli organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 800 polis, eşzamanlı olarak 87 adrese baskın düzenledi. Aralarında cezaevi müdürü ve polisinin de olduğu 74 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

GÜNDEM 09.10.2019, 06:59
800 polisten 87 adrese baskın: 74 gözaltı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, silahlı organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Adana merkezli 5 ilde, 74 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyon talimatı Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. Adana merkezli 5 ilde silahlı organize suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

Organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında rüşvet verme ve adam öldürme suçlarını işledikleri, çek senet tahsilatı ve bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen şüphelilerin Adana, Konya, Mersin, Mardin ve İzmir'de kaldıkları 87 adresi tespit eden ekipler, eşzamanlı olarak şafak operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyona özel harekat polisi de destek verdi. Operasyonda kapıları koçbaşıyla kırarak evlere baskın yapan ekipler, aralarında cezaevi müdürü ve polisin de olduğu çok sayıda şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüpheliler Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildi ve işlemleri için emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)