80 ton “kaçak akaryakıt” ele geçirildi 

İstanbul jandarma ekiplerinin yaptığı operasyon sonucunda toplamda 80 ton “kaçak akaryakıt” ele geçirildi. 

GÜNDEM 06.04.2021, 11:57 06.04.2021, 17:25
80 ton “kaçak akaryakıt” ele geçirildi 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, bir grup kişinin organize sanayi bölgesinden ve otomobil tamirhanelerinden aldıkları atık yağlara ekleme yapıp 10 numara yağ olarak sattıklarını belirledi. 

T.Ç., E.T. ve Y.K. isimli kişilerin Tuzla’da bir sistem kurduklarını ve topladıkları atık yağları buraya getirerek çeşitli işlemlerden geçirip içerisine bazı sıvılar katarak 10 numara yağ adı altında piyasaya tekrar sürdüklerini fark etti.



Bu yağları özellikle “lojistik” işlerinde görevli olan TIR ve kamyon sürücülerine satan üç kişi, haksız kazanç elde ettikleri ve çevre sağlığını tehlikeye attıkları gerekçesiyle yakalandı.



80 ton kaçak yakıtın karşılığı 396 bin TL

Kaçak olarak açılan iş yerinde basılan üç kişi hakkında cezai işlemler uygulandı. Çok fazla sayıda akaryakıt dolu varilin ele geçirildiğini belirten ekipler, toplamda 80 ton yağ ile karşılaştı. Bu işlemi gerçekleştirmek için kurulan iş yeri kapatılırken içeride bulunan araç ve işlem parçalarına da el konuldu.

80 ton kaçak akaryakıt güvenli biçimde imha edilmek üzere polisler tarafından alınırken gözaltına alınan 3 kişiye de toplamda 396 bin TL para cezası uygulandı. 


 

Yorumlar (0)