80 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Salgında virüsün yayılımını önlemek maksadıyla yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ise İçişleri Bakanlığı'nca paylaşılan genelgede, kısıtlamanın tüm ayrıntıları açıklanmıştı. Kısıtlama, 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te son bulacak.

GÜNDEM 31.12.2020, 21:00 31.12.2020, 21:01
80 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Güvenlik güçlerine tam mesai

Genelgeye göre; başta güvenlik güçleri olmak kaydıyla, ilgili tüm kurumlar yılbaşında tam mesai usulüne göre çalışacak.

Otel ve villalara denetim

Konaklama işletmeleri ve kiralık villa benzeri mekanlar dahil olmak kaydıyla, hiçbir yerde yılbaşı partisi ve yılbaşı kutlaması organizasyonu gerçekleştirilmesine müsaade edilmeyecek.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşların ihtiyaçları

Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamalarında; 65 yaş ve üzeri, engelli veya kronik hastalıkları bulunan kişilerin temel gereksinimleri Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından temin edilecek.

Kısıtlamada hizmet verecek olan işletmeler

Manav, bakkal, market, kuruyemişçiler ve kasaplar sokağa çıkma kısıtlaması boyunca 10.00-17.00 saat aralığında hizmet verebilecek.

Ekmek imalatının gerçekleştiği fırın ve unlu mamul ruhsatı bulunan işletmeler ile bu işletmelerin yalnızca ekmek satışı yapan bayileri de kısıtlama boyunca açık olacak iş yerleri arasında.

Balık tezgahı/balıkçı şeklindeki işletmeler de hafta sonu günleri 10.00-17.00 saat aralığında hizmet verebilecek.

Sokak hayvanları unutulmadı

81 şehirdeki valiliklere ve kaymakamlıklara bağlı ekipler tarafından, gerek kış şartları gerekse sokağa çıkma yasağı sebebiyle yiyecek edinmekte güçlük yaşayan sokak hayvanlarının beslenebilmesi için ilgili sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde gerekli önlemler alınacak.

Hayvan barınakları ile orman, bahçe, park gibi sokaktaki dostlarımızın doğal yaşam alanlarına yem, mama, yiyecek bırakılması sağlanacak.

Cezai işlem uygulanacak

İçişleri Bakanlığı'na bağlı birimler, kuruluşlar, valilikler/kaymakamlıklar, güvenlik güçleri ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından bütün planlamalar gerçekleştirilecek ve uygulamada herhangi bir aksamaya imkan verilmeyecek.

Kısıtlama kurallarına uymayan kişilere cezai işlem uygulanacak.

Yorumlar (0)