8 yıl sonra ilk temas: Dışişleri'nden Mısır görüşmesi sonrası açıklama

Mısır ile Türkiye heyetlerinin başkent Kahire'de gerçekleştirdiği istikşafi nitelikli görüşme sona erdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Mısır ile 2 gün süren istikşafi görüşmelerin samimi bir atmosferde ve kapsamlı içerikte yapıldığı bildirildi.

GÜNDEM 06.05.2021, 18:41
8 yıl sonra ilk temas: Dışişleri'nden Mısır görüşmesi sonrası açıklama

Türkiye ve Mısır heyetleri 8 senelik aranın ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

Sonuçlar değerlendirilecek

Dışişleri Bakanlığı, iki heyet arasındaki istikşafi nitelikli görüşmelerin, samimi bir atmosferde ve kapsamlı içerikte yapıldığını bildirdi. İki ülke arasındaki istişarelerin ilk turunun neticelerinin değerlendirileceği ve atılacak olan sonraki adımların kararlaştırılacağı öğrenildi. 

"Samimi bir havada geçti"

Dışişleri tarafından gerçekleştirilen, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki heyetler arasında 2 gün süreyle başkent Kahire'de yapılan istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır görüşmeleri, 6 Mayıs 2021 Perşembe günü tamamlanmıştır.

Görüşmeler samimi bir atmosferde ve kapsamlı içerikte tamamlanmıştır. Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Irak, Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak kaydıyla bölgesel hususlar ele alınmış, Doğu Akdeniz'de güvenliğin ve barışın sağlanması ihtiyacının altı bir kez daha çizilmiştir.

Taraflar istişarelerin bu turunun neticelerini değerlendirecek ve atılacak olan sonraki adımları kararlaştıracaktır."

Yorumlar (0)