8 İldeki uyuşturucu operasyonlarında çok sayıda kişi yakalandı

Uyuşturucu tacirlerine yönelik Başkent Ankara merkezli 8 kentte düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 81 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 06.04.2021, 09:30 06.04.2021, 17:00
8 İldeki uyuşturucu operasyonlarında çok sayıda kişi yakalandı

Adına ‘Vadi operasyonu’ denilen ve 8 kentte aynı anda düzenlenen baskınlarda yakalanan 81 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde başta Ankara olmak üzere, , Diyarbakır, İstanbul, Elazığ, Antalya, Batman, Mersin ve Adıyaman’da uyuşturucu tacirliği yaptıkları belirlenen 104 şüpheli şahısın ele geçirilmesi maksadıyla sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

İsmine ‘Vadi’ denilen operasyonda 8 kentte toplam ve 1200 personel ve 256 ekip tespit edilen 128 ayrı adrese baskın yaptı.

Yüklü miktarda uyuşturucu bulundu

Narkotik köpekleri ve Özel Harekât polislerinin de katıldığı operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Operasyon kapsamında şimdiye kadar Ankara'da 54, Antalya'da 3, İstanbul'da 23 ve Elazığ'da ise 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için de operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.

Ankara’da sis bombalı baskın

Ankara'da icra edilen uyuşturucu operasyonunda 64 şüpheliye ait olduğu belirlenen iş yeri ve 72 eve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Keçiören Yayla Mahallesinde Y.B'nin yaşadığı binanın çevresini saran PÖH ekipleri, şüpheliyi yakalayabilmek için içeriye sis bombası atıp daire kapısını kırarak içeri girdi. Daireden içeri giren ekipler şüpheli Y.B ile kız arkadaşı B.A'yı gözaltına aldı. Daha sonra ise narkotik köpeği "Eros" ile evde arama yapıldı.

Operasyonlar Dikmen Vadisi’nde yoğunlaştı 

Ankara’da yapılan uyuşturucu operasyonlarının çoğu Dikmen Vadisi’nde gerçekleştirildi. Belirlenen adreslerin çoğunun bu bölgede olması nedeniyle de operasyona ‘Vadi’ ismi verildiği kaydedildi.

Dikmen Vadisi dışındaki diğer adreslerde yapılan arama tarama faaliyetlerinde ise 54 şüpheli şahısın işyeri ve evlerinde uyuşturucu maddeler ile uyuşturucu tacirliğinden elde ettikleri paralar ele geçirildi.

Yorumlar (0)