78 PCR testi pozitif çıkan adam isyan etti! 14 aydır karantinada!

Sarıyer'de ikamet eden Muzaffer Kayasan, 2020’de Kovid-19'a yakalandı. O günden beri tam 14 ay boyunca 78 test yapan ve bu testlerinin tamamı pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden yardım talep etti. Vatandaşlara aşı çağrısı yapan Kayasan, "Başkalarını öldürme hakkınız yok, yaşama tutunmak isteyen aşı olsun” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 04.02.2022, 16:54 04.02.2022, 18:36
78 PCR testi pozitif çıkan adam isyan etti! 14 aydır karantinada!

Sarıyer'de ikamet eden lösemi hastası Muzaffer Kayasan, 2020’nin Kasım ayında Kovid-19’a yakalandı. Hastanede tedavi altına alınan Kayasan, taburcu olmasına rağmen bir türlü testi negatife dönmedi. 14 aydır 78 test yaptıran 56 yaşındaki adam, her defasında “Kovid pozitif" sonucuyla karşılaştı. Karantinadan çıkamayan, torunlarını göremeyen, tek başına evde yaşamak zorunda kalan Kayasan, yetkililerden yardım talep etti.

78 testin tamamı pozitif

Yaşadıklarını anlatan Kayasan, "Üç sene önce kemik iliği transferi oldum. Başarılı bir operasyondu. Fakat daha sonra Kovid-19'a yakalandım. 2020 itibariyle de Kovid-19 ile yaşıyorum. Bu 14 aylık sürede 78 defa test oldum. Bunların tamamı pozitif çıktı. Sürekli pozitif çıkıyorum. Doktorlarımıza, bilim adamlarımıza sorduğumuzda lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin düşük olduğunu belirtip ona göre ilaçlarla 14 aydır beni yaşatıyorlar. Çok zor bir dönem. Hastanedekiler için de bizim için de zor bir süreç. 14 aydır karantinadayım. Eşim şu ana kadar on gün yanımda kaldı ama negatif çıktı. 2 defa test oldu negatif çıktı. Oğlum yanımdaydı, o da negatif çıktı. Acaba taşıyıcı mı oldum dedim fakat evde de kimseye bulaşmadı. Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum fakat sıkıntı bende. Dışarıdan herhangi bir kedi geçse bir şey bulaştırabiliyor bana. Bilim adamlarının söylediği şu; ‘Hâlâ Kovid-19 kalıntıları var vücudunuzda. Semptomları yok fakat Kovid-19’a yakalanmış görünüyorsunuz.’ Anlatamıyorum” sözlerini kullandı.

“Sosyal hayatımı bitirdi”

Kovid-19’a ilk yakalanma sürecini anlatan Kayasan, “Lösemi olduğum zaman zaten karantinadaydım. Dikkat ediyorduk. Mecburen bu süreçte hastaneye kontrole geliyordum. Bu süreçte bir şekilde virüse yakalandım. Virüs bu nereden geleceği belli olmaz. Çok ağır enfeksiyon geçirdim. Bu işin artık bittiğini dahi düşünmeye başladığım anda İstanbul'da sağ olsunlar iyi bir hastanede doktorlar tarafından bana müdahale edildi. İlk başta 9 ay hastanede kaldım. Sonra 10 gün izin verdiler. Sonra yeniden fenalaştım. Nefes darlığı ve öteki semptomlarla beraber yeniden hastaneye yattım. Hastaneye yattığımda Kovid-19'un sürdüğünü belirttiler. Tekrar tekrar test yaptırmaya başladım. 5 ay öyle yattım. Bugüne kadar 14 ay Kovid-19 ile geçti. Kovid-19 ile yaşıyorum. Ailemde küçük çocuk yok. Fakat mesela torunum var. Geliyor, camın ardından görüşüyoruz. İnternetten görüşüyoruz bazen. Yani insan bazen dokunmak istiyor. Benim tek problemim; sevdiklerime dokunamamak. Anlatması zor. O kadar rahatsızlık verici ki Kovid-19 aşısı olamıyorum. Aileme sarılamıyorum, kimseyle görüşemiyorum. Aile ve sosyal hayatım diye hiçbir şey kalmadı. Yaşam tarzımı bitirdi. Sosyal yaşamım artık yok” şeklinde konuştu.

“Başkalarını öldürme hakkınız yok”

Aşı olmayanlara seslenen Kayasan, “İnsanımız kabadayı, külhanbeyi edasıyla 'Bir şey olmaz bana, Kovid-19 da neymiş' diyor. Fakat hastaneye düştü mü 'Allah' diye bağırıyor. Lütfen aşınızı olun. Hastaneye gelen ve ölenlerin büyük bölümünün aşısız olduğuna şahit oldum. Kovid-19 bölümüne aşısız olup refakatçi olarak bile gelen vardı. Adam öldü bak burada. Aşı olsanız ne olur? Yalnızca sizinle ilgili değil. Aşı olmayanlar, çevrenizde çocuk var, otobüse biniyorsunuz, okula gidiyorsunuz. İnsanlar geziyor. Başkalarını öldürme hakkınız yok. Bu vicdansızlık, ahlaksızlık. 'Bana bir şey olmaz’ diyorlar. Fırsatım olsa bugün gidip aşı olacağım. Gönüllüyüm zaten. Başka bir aşı da olmayacağım, Turkovac olacağım. Fakat sistem kabul etmiyor. Doktora gidiyorum, ‘Kovid-19'sun aşı olamazsın’ diyor. Ben ne yapacağım, bir çözüm yolu gösterin. Ben şunu söylüyorum. Aşı ol, yaşama tutun. Hastaneye gidip perişan olmak yerine, yürüyebiliyorken git aşını ol. Evine dahi geliyorlar. Devlet her imkanı sana tanımış, yaşamak istiyorsanız aşı olun” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)