7,7’lik deprem çevre ülkeleri de vurdu: Suriye’de 1356 ölü

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık’ta saat 04.17 sıralarında gerçekleşen meydana 7,4 şiddetindeki deprem, çevre ülkelerde de hissedildi.

GÜNDEM 06.02.2023, 16:07 06.02.2023, 23:42
7,7’lik deprem çevre ülkeleri de vurdu: Suriye’de 1356 ölü

Türkiye güne depremle uyandı. Birçok can kaybına ve tahribata neden olan deprem, çevre ülkelerden de hissedildi. Suriye’nin Rakka, Lazkiye, Hama, Halep ve İdlib kentlerinde de deprem şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremde sırasında 1356 kişinin öldüğü birden çok yaralı olduğu ifade edildi.

Suriye’de 1356 ölü

Edinilen bilgilere göre, deprem sırasında Halep'te ilk belirlemelere göre 42 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi ise yaralandı. Kent genelinde 20 binanın çöktüğü ifade edildi.

Suriye'nin kuzey kesiminde muhaliflerin kontrolü altında olan bölgelerde de birden çok bina yıkıldı veya tahrip oldu. Arama kurtarma ekipleri yıkılan binaların altındaki kişilere ulaşmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Suriye genelinde 1356 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerde kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

Birçok çevre ülkede hissedildi

Mısır'ın başkenti Kahire ve çevre bölgelerde de hissedilen deprem ortalama 30 saniye kadar devam ederken, halk arasında büyük bir endişe meydana geldi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta en fazla hissedilen deprem, ülkenin genelinde etkisini gösterdi. Evlerinden çıkan vatandaşlar geceyi arabalarında geçirdi.

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da etkisini gösteren deprem nedeniyle insanlar can güvenliği kaygısıyla evlerden uzaklaştı.

Deprem, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile KKTC’de de hissedildi.

Yorumlar (0)