71 yıl sonra bir ilk: Türkiye ve İsrail havacılık anlaşması imzalayacak!

İsrailli yetkililer tarafından duyurulan açıklamada, "Türkiye ile 1951 senesinden bu yana ilk defa havacılık anlaşması imzalayacağız. Varılan anlaşma doğrultusunda İsrailli hava yolu şirketleri artık Türkiye'deki bazı yerlere uçuşlar düzenleyebilecek" denildi.

GÜNDEM 07.07.2022, 13:19 07.07.2022, 15:06
71 yıl sonra bir ilk: Türkiye ve İsrail havacılık anlaşması imzalayacak!

Türkiye ile İsrail arasında imzalanacak olan yeni havacılık anlaşması ile iki ülke arasındaki havayolu trafiği genişletilecek. İsrail Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılan açıklama göre, bu şekilde bir anlaşmanın iki ülke arasında 1951 senesinden bu yana ilk defa yapılacağı belirtildi.

İki ülke arasında çeşitli noktalara uçuşlar yapılacak

Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, "Anlaşma sayesinde Türk hava yolu şirketleri İsrail’e uçuşlar gerçekleştirebilirken, İsrail hava yolu şirketleri de Türkiye’deki belirlenen çeşitli noktalara uçuşlar düzenleyebilecek" ifadelerini kullandı.

Ticari ataşeliğin de yeniden açılması planlanıyor

Bununla beraber, İsrail Türkiye’de bulunan diplomatik temsilciliklerine bağlı şekilde faaliyet gösteren ticari ve ekonomik ataşeliğini de tekrardan açmak için hazırlık yapıyor. İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, "Ticari ve ekonomik ataşeliğin tekrardan açılması, İsrail ile Türkiye’nin ekonomik bağlantılarını derinleştirme taahhüdüne işaret ediyor" dedi.

Ataşelik, Türkiye’ye ihracat yapan 1500’den fazla şirkete yardımcı olacak!

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden İsrail Ekonomi Bakanı, ataşeliğin şu anda Türkiye’ye ihracat gerçekleştiren 1500’den daha fazla İsrailli şirkete de yardımcı olacağını ifade etti.

İsrail, Türkiye ile ekonomik konferans yapmak istiyor

Bakan Barbivai, ayrıca 10 yıl aradan sonra ilk defa yakın bir zamanda Türkiye ile İsrail arasında ortak bir ekonomik konferans düzenlenmek istediklerini de söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkiler normalleşme sürecinde

Türkiye ve İsrail 2018 yıllında karşılıklı olarak büyükelçilerini sınır dışı etmişti. Fakat AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen Mart ayında davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un resmi ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerin de normalleşme sürecini başlamıştı.

Yorumlar (0)