70 aile Tel Abyad'a dönmek için yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekât bölgesinde huzur ve güvenin tesis edilmesinin ardından 295 kişiden oluşan 70 ailenin daha Cerablus'tan Tel Abyad bölgesine dönmek için yola çıktığını duyurdu.

GÜNDEM 21.11.2019, 17:28 21.11.2019, 17:31
70 aile Tel Abyad'a dönmek için yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), güvenli bölgenin tesisi için gerçekleştiren Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG'nin Tel Abyad ve Rasulayn'dan temizlenmesinin bölgeye geri dönüşlerin yolunu açtığını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusunu işgal etmesiyle birlikte baskı ve zulme dayanamayan yaklaşık 1,5 milyon Kürt'ün bölgeyi terk etmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Yaklaşık 400 bin Suriyeli Kürt'ün de Türkiye'ye sığındığı ifade edilen açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı’nın başarıya ulaşması ile terör örgütü PKK/YPG’nin bölgeden temizlenmesi ve alt yapı çalışmalarına hız verilmesi Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşünün de önünü açtı." ifadesine yer verildi.

"Yaklaşık 200 Suriyeli gönüllü olarak evlerine döndü"

Açıklamada, terör örgütü PKK/YPG’den kaçarak Fırat Kalkanı Harekât bölgesindeki Cerablus'a sığınan Suriyelilerden yaklaşık 200 kadarının gönüllü ve güvenli olarak kendi evlerine, topraklarına döndüğü vurgulandı.

Barış Pınarı Harekât bölgesinde huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bölgeye geri dönüşlerin sürmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, bu kapsamda 295 kişiden oluşan 70 ailenin daha Cerablus’tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktığı bildirildi. 

Yorumlar (0)