7 şehidin isimleri açıklandı

Van'da Artos Dağı'nda düşen insanlı keşif uçağında şehit olan 7 kahraman polisin isimleri açıklandı.

GÜNDEM 16.07.2020, 10:29 16.07.2020, 10:50
7 şehidin isimleri açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibinin, insanlı keşif uçağının düştüğü Artos Dağı'ndaki kaza bölgesinde çalışma başlattı.

Van'da keşif ve gözetleme görevi icra eden 2015 model insanlı keşif uçağının Artos Dağı'nın 2200 rakımına çarparak düştüğü bölgeye giden kaza kırım ekibi çalışmalarına başladı.

Gece 03.00 sıralarında enkazın bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler ilk olarak çevrede güvenlik önlemi aldı.

İnsanlı keşif uçağının düştüğü Artos Dağı'ndaki olay yerine gelen Emniyet Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi de güvenlik önlemlerinin ardından çalışmalara başladı.

Şehitlerin isimleri açıklandı

2'si pilot 7 şehidin isimleri ise, acı olay ailelere haber verildikten sonra açıklandı.

İşte şehitlerimiz:

Şehit Polis Komiser Gökhan Mete Altunbaş

Şehit Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner

Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan

Şehit Polis Komiser Yardımcısı Semih Güzelay

Şehit Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin

Şehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram

Şehit Polis Memuru Burak Derya

Olay

13 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari illerinde keşif ve gözetleme görevi yürüten 2015 model insanlı keşif uçağı, 15 Temmuz saat 18.35'te Van Ferit Melen Havalimanı'ndan keşif ve gözetleme faaliyeti için havalanmış, saat 22.45'te hem radar hem de iletişim kesilmişti.

Durumun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da bildirildiği olay üzerine bölgede arama çalışmaları başlatılmış ve gece saat 03.00 dolaylarında bölgeye ulaşan ekipler uçağın Artos Dağı'nın 2200 rakımına çarparak düştüğünü saptamıştı.

Kazanın ardından Van'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uçakta bulunan 2'si pilot 7 emniyet mensubunun şehit olduğunu açıklamıştı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman incelemelerde bulunmuştu.

2'si pilot 7 kahramanımızın içinde şehit olduğu 2015 model insanlı keşif uçağı...

Yorumlar (0)