7 ilde FETÖ'nün üniversite yapılanması operasyonu: 39 gözaltı

FETÖ'nün güncel üniversite yapılanmasına dair İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 39 şüpheli emniyete götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin içlerinde öğrenci sorumluların da bulunduğu kaydedildi.

GÜNDEM 21.11.2020, 14:38 21.11.2020, 19:23
7 ilde FETÖ'nün üniversite yapılanması operasyonu: 39 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün üniversite yapılanmasına ilişkin bir operasyon yapıldı.

Büronun yürüttüğü soruşturmada, yaklaşık olarak 1 sene önce örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'un kullanıldığı gerekçesiyle tutuklanan şüpheli M.C.'den elde edilen dijital kanıtlarda, 2019 ve 2020 senesindeki öğrenci evlerine dair detaylı bilgilerin yer aldığı tespit edildi.

Kamuya açık alanda organizasyonlar yapmışlar

Yürülüten soruşturmada örgütün belirtilen yıllarda öğrenci yapılanmasına dair deşifre edilen faaliyetlerinde, kamuya açık alanlarda piknik ve toplantı gibi organizasyonlar yaptıkları tespit edildi.

Yapılan takipler neticesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı şehirlerden İstanbul'a gelen üniversite öğrencilerinin FETÖ'ye ait öğrenci evlerinde kalmalarına dair yönlendirmelerin yapıldığı ortaya çıktı.

Şüpheliler itirafçı oldu, yeni bilgiler verdi

Yapılan çalışmada FETÖ'nün "güncel üniversite öğrenci yapılanması"ndan sorumlu 8 şüpheliyle bunlara bağlı örgüt evlerinde kalan öğrenciler tespit edildi.

Bu bilgilerle ekipler harekete geçerek 13 Kasım'da 7 ilde gerçekleştirdiği İstanbul merkezli operasyonda 28 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 5'i etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

Alınan ifadelerle tespit edilen yeni kişilere dair bu sabah düzenlenmiş olan başka bir operasyonda 11 şüpheli daha gözaltına alındı.

İşlemleri devam ediyor

Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirken, içlerinde öğrencilerden sorumlu olanların da yer aldığı 39 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar (0)