7 Filistinli katledildi: Türkiye'den sert tepki

Türkiye, İsrailli yerleşimcilerin ve İsrail güçlerinin Batı Şeria’da artan şiddet ve saldırı eylemlerini en kuvvetli şekilde kınadı.

GÜNDEM 07.03.2023, 23:49
7 Filistinli katledildi: Türkiye'den sert tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "İsrailli yerleşimcilerin ve İsrail güçlerinin Batı Şeria’da artan şiddet ve saldırı eylemlerini en kuvvetli şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Bahse konu açıklamada, "İsrail güçlerinin bugün Cenin mülteci kampına yönelik olarak gerçekleştirdiği ve yedi Filistinlinin yaşamını yitirmesiyle neticelenen saldırı ile İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki Huvara şehrinin Filistinli sakinlerine yönelik olarak yürüttükleri yıldırma ve şiddet eylemleri asla kabul edilemez. " yorumunda bulunuldu.

Artan bu eylem ve saldırın, bölgedeki tansiyonu daha da yükselterek şiddet sarmalını beslediğine ve mukaddes ramazan ayının yaklaştığı bu dönemde gerilimin azaltılmasına yönelik uluslararası gayretlere de zarar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırılara bir son verilmesine ve şiddetin engellenmesine yönelik çağrılarımızı tekrarlıyor, İsrail Hükümeti’ni sorumlu davranmaya ve aklıselime davet ediyoruz." denildi.

Ne olmuştu?

İsrail birliklerinin işgal altında olan Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na yönelik gerçekleştirdiği baskında yedi Filistinli katledilmiş, çok sayıda kişi ise yaralanmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da sıklıkla evlere baskınlar yapan İsrail kuvvetleri, muhtelif iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Yahudi yerleşimciler ve İsrail ordusunun açtığı ateş neticesinde 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 74 Filistinli katledildi.

Yorumlar (0)