6’lı masadan eleştiri söylemleri yükseliyor!

Partisinin grup toplantılarında konuşan Meral Akşener’in gündeminde de Kemal Kılıçdaroğlu gibi cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. 6’lı masada bir araya gelen parti liderleri, hükümeti ağır sözlerle eleştirdi. Önceki gün grup toplantısında helalleşmekten vazgeçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ‘‘Hesaplaşacağız’’ derken, bugün Akşener’de ‘‘Aziz milletimiz size tokadı sandıkta gösterecek’’ dedi.

GÜNDEM 08.06.2022, 13:17 08.06.2022, 15:35
6’lı masadan eleştiri söylemleri yükseliyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partiler çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor. Siyasilerin gündeminde seçimler ilk sırada yer alıyor. Partilerinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’inde gündeminde seçimler ve hükümet vardı. AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren iki parti lideri art arda günlerde dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in açıklamalarına 6’lı masada yapılan görüşmelerin yansıdığı düşünülüyor. İşte o açıklamalar…

Meral Akşener, hükümeti ve enflasyon rakamlarını eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında hükümeti ve enflasyon rakamlarını sert sözlerle eleştirdi. İYİ Parti lideri Akşener, grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin sözlerine de tepki gösterdi.

‘‘Ya görevinizi yapın ya da şerefiniz ile ayrılın’’

Grup toplantısında TÜİK'in enflasyon rakamlarını gündeme getiren Akşener, hükümeti eleştirdi. Akşener, ‘‘Gelin siz bu milletin ahını daha da fazla almayın. Artık ya görevinizi layığı ile yapın ya da görevlerinizden şerefinizle ayrılın’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Aziz milletimiz tokadı sandıkta gösterecek’’

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de eleştirdi ve ‘‘Sana gerçek dersi bu millet sandıkta verecektir. Ahlakı, edebi sana sandıkta gösterecektir. Hakaret ettiğiniz o aziz milletimiz en okkalı tokadını size sandıkta gösterecek’’ dedi.

Siz orada bostan korkuluğu mu yapıyorsunuz?

Konuşmasında, Atatürk'ün "Hükümetin iyi ya da fena olduğunu anlamak adına hükümetten hedef nedir bunu düşünmek gereklidir. Hükümetin iki hedefi bulunur; biri milletini koruması, ikincisi ise milletinin refahı. Bu ikisini sağlayan hükümet iyidir" sözünü hatırlatan Akşener, şöyle dedi: "Bay krizin ekonomiyle ilgili yönetimi sayesinde her güne zamla uyanıyoruz. Sürekli zamla yatıyoruz, zamla da kalkıyoruz. Emekli vatandaşlarımız halk ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Gençlerimiz ise umutsuzluk içinde günlerini geçiriyor. Anneler evlerine süt, et, un, yağ ve bez alamadığından dolayı feryat ediyor. Halkımız güvensizlik içinde yaşıyor ama saraya göre bütün her şey çok yolunda. Ülkede enflasyon rakamları makyajlı hali ile bile yüzde 73,5 olarak açıklandı. Beceriksizliği ile bilinen Nebati Bakan da 'Bu sistemden dar gelirli vatandaşlar hariç üreticiler ve ihracatçılar kar elde ediyor' diyor. Böyle rezil bir durum olabilir mi? Size soruyorum, dar gelirli vatandaş hariç, diğer herkesin işleri yolunda ne demek? Dar gelirli vatandaşları saymayan bir umursamazlık söz konusu olabilir mi? Siz orada bostan korkuluğu mu yapıyorsunuz? Yazıklar olsun size" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hesaplaşma tehdidi

Önceki gün grup toplantısında konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu da sert eleştiriler yapmıştı ve hükümeti hedef göstererek "Onlar ile helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, partililer tarafından uzun süre salonda alkışlanmıştı.

Kılıçdaroğlu, helalleşmekten vazgeçti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde ise AK Parti hükümeti vardı. İktidar olmaları durumunda yapacakları işleri sıralayan Kılıçdaroğlu, hükümeti sert sözlerle eleştirmişti.

Daha önce gündeme getirdiği helalleşme açıklamasını kenara bırakan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde neler yapacaklarını da toplantıda anlattı.

‘‘Helalleşecek miyiz? Tabi ki hayır’’

Önceki gün partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Bunlarla bizler helalleşecek miyiz? Tabi ki hayır. Bunlarla bizler hesaplaşacağız’’ dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu tehditkâr açıklaması, uzun süre partililer tarafından alkışlandı.

Yorumlar (0)