65 yaşındaki kadın sağlık çalışanlarına saldırdı!

Kayseri’de bir aile sağlık merkezinde 65 yaşındaki bir hasta beşinci doz covid aşısını vurulduktan sonra aile hekimi ve ebeye hakaret ederek fiziksel saldırıda bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Kayseri İl Temsilcisi Kamil Ünal kimsenin yaşanan bu durumu anlamlandıramadığını açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2022, 12:58 22.04.2022, 17:47
65 yaşındaki kadın sağlık çalışanlarına saldırdı!

Kayseri’de meydana gelen olayda covid aşısı yaptırmak için aile sağlık merkezine giden L.S. aile hekimi olarak çalışan Tuba Karauz ve ebe Fatma Bozbıyık’ın yer aldığı odaya girdi. İddialara göre bu odada Karauz’a hakaret eden 65 yaşındaki L.S. daha sonra Fatma Bozbıyık’a saldırdı. Saldırı esnasında boğazından yaralanan Bozbıyık daha sonra darp raporu alarak şikayetçi oldu.

“Çalışma arkadaşımız beyaz kod vererek şikayette bulundu.”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Kayseri İl Temsilcisi Kamil Ünal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlimizde bulunan Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan olayda 65 yaşında olan bir hasta aile sağlık merkezine gelerek buradaki çalışan Tuba Karauz ve ebe Fatma Bozıyık’a ilk önce hakaretler edip sözlü saldırıda bulunuyor. Daha sonra hasta hızını alamayarak ebe Fatma Bozıyık’a fiziksel saldırıda da bulunarak boğazını sıkıyor. Tırnaklarının Bozıyık’ın boğazına geçirerek kanamasına neden oluyor. Çalışma arkadaşımız yaşanan bu olayın ardından hemen beyaz kod vererek şikayette bulundu. Ayrıca darp raporu da alarak gerekli idari işlemler için müracaatta bulundu.

“Kimse saldırının neden gerçekleştiğini anlamlandıramadı”

Olayın nasıl meydana geldiğine kimsenin bir anlam veremediğini belirten Ünal sözlerine şu şekilde devam etti:

Saldırıya uğrayan çalışma arkadaşlarımızın anlattıklarına göre 65 yaşındaki hasta covid aşısının beşinci dozunu uygulandıktan sonra odaya gelerek çalışanlarımıza ağza alınmayacak hakaretler etti. Ebe arkadaşımız hastana neden böyle konuştuğunu sorunca da boğazına saldırmış. Olayın tamamı bu şekilde yaşandı ve kimse neden böyle bir yaşandığına dair bir şey bilmiyor. Aniden gelişen bir durum söz konusu. Bir her zaman şunu savunuyoruz: sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişiler mutlaka tutuklu bir şekilde yargılanmalı. Ayrıca bu kişiler sağlık kuruluşlarından cebinden para ödeyerek hizmet almalı.

Yorumlar (0)