65 yaş üstü vatandaşlara memlekete gidiş izni!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "65 yaş üstü vatandaşlar için, sabit bir yere gittiğinden eminsek, memlekete gideceklerinden eminsek, 1 aylık tek yönlük gidiş için izin durumu yarından itibaren söz konusudur. Sağlık durumları da göz önünde bulundurulacak. Ve kaymakamlıklardan izin alınacak." dedi.

GÜNDEM 20.05.2020, 17:44 20.05.2020, 18:25
65 yaş üstü vatandaşlara memlekete gidiş izni!

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir kez daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 65 yaş ve üstüne müjdeyi verdi.

1 ay dönmemek şartıyla izin

Korona vakalarının çıkmaya başladığı günden bugüne 65 yaş üzeri vatandaşların çok büyük fedakarlık gösterdiğini belirten Koca  "65 yaş üzeri büyüklerimizle ilgili sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştüm. 65 yaş üzeri büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumları aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili Kaymakamlıktan yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Resmi duyuruyu İçişleri Bakanlığı yapacak

Bunu söylemek istiyorum. Bununla ilgili duyuru ayrıca İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olur. Bu hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli. Gidildiği yerin sabit olması aile hekimliği tarafından takip edilmesi ve gittiği yerde evden dışarı çıkmayacaklarından emin olmalıyız.

Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü ve uygun mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için şartları sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)