65 kişi hayatını kaybetmişti: İsias Otel soruşturmasında yeni tutuklama

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında 65 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Adıyaman'daki İsias Otel'in fenni mesulü ve statik proje müellifi Erdem Yıldız tutuklandı.

GÜNDEM 31.03.2023, 13:45
65 kişi hayatını kaybetmişti: İsias Otel soruşturmasında yeni tutuklama

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat günü depremlerinin en çok etkilediği kentlerden olan Adıyaman'da yer alan İsias Otel'in yıkılmasına dair soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda otel inşaatının fenni mesulü ve statik proje müellifi Erdem Yıldız tutuklandı. Söz konusu soruşturmada tutuklu sayısı 6’ya yükseldi.

Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, deprem sırasında yıkılan yapılara dair soruşturmalar devam ediyor.

Depremler sırasında enkaza dönüşen, içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen sporcuların da olduğu 65 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel ile ilgili gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde ekipler, otelin fenni mesulü ve statik proje müellifi olan Erdem Yıldız'ı gözaltına aldı.

İşlemlerin sonrasında adliyeye gönderilen Yıldız, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Daha öncesinde içerisinde otel yöneticilerinin de bulunduğu 4 kişi ile otelin fenni mesulü Halil Bağcı için tutuklama kararı verilmişti. Bu şekilde tutuklu sayısı 6'ya çıkmış oldu.

Yorumlar (0)