'600 bin Suriyeli İstanbul'a götürüldü' iddiasına yanıt

Göç İdaresi Başkanlığı, bir televizyon programındaki '600 bin Suriyelinin megakent İstanbul'a gönderildiğine ve bilet paralarının da Göç İdaresi Başkanlığınca karşılandığına' dair iddiaların 'tümüyle hayal ürünü ve gerçek dışı olduğunu' belirtti.

GÜNDEM 02.03.2023, 00:05 02.03.2023, 17:49
'600 bin Suriyeli İstanbul'a götürüldü' iddiasına yanıt

Başkanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 'bir televizyon programında başkanlık ve çalışanlarının dayanaksız ifadelere maruz bırakıldığı ve yine gerçek dışı verilerin kaynak gösterilmeden iddia yoluyla dolaşıma sokulmaya çalışıldığı' vurgulandı. 

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin akabinde halkın seferber olduğu bu günlerde provokasyonun bile limitlerini zorlayan sorumsuzca beyanların kabul edilmesinin asla mümkün olmadığı' kaydedilen açıklamada, "Bahse konu programda öne sürülen '600 bin Suriyelinin megakent İstanbul'a gönderildiğine ve bilet paralarının da Göç İdaresi Başkanlığınca karşılandığına' dair iddialar tümüyle hayal ürünü ve gerçek dışıdır." denildi. 

Mevzubahis açıklamanın depremin ardından ortaya atılan diğer tüm iddialarda olduğu gibi bugüne değin farklı yöntem ve yollarda ülkede ikamet eden yabancılar üzerinden yapılan algı yönetimi ve dezenformasyonun yepyeni bir boyutu olarak yorumlandığına işaret edilen açıklamada, uluslararası göç kuruluşları, STK'lar (sivil toplum kuruluşları) ve kamu kuruluşlarıyla irtibatlı bir şekilde deprem sürecinde de göç yönetiminin kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünün altı çizildi. 



"İtibar etmeyin"

Açıklamada, şu ifadeler paylaşıldı:

"Afet bölgesinde ikamet eden yabancıların farklı kentlere çıkışları izinli ve kayıtlı olarak sağlanmaktadır. Ayrıca sorumlulukları gereğince Türkiye'ye en iyi biçimde hizmet eden başkanlığımızı ve çalışma arkadaşlarımızı zan altında bırakan mesnetsiz ifadeleri de asla kabul etmiyoruz. Medya kuruluşları başta olmak kaydıyla kamuoyunun bu tarz açıklamalara ve iddia sahiplerine asla itibar etmemesi, yanlış olmayan bilgiler için resmi kurumları izlemesi önem arz etmektedir."

Yorumlar (0)